Italienska nybörjare - A1 del 1

Plats Växjö

Det här är en nybörjarkurs i italienska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på italienska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst italienska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Pietro Totilo

Pietro flyttade till Sverige i April 2018 för att arbeta med barn och ungdomar i ett europeiskt projekt. I Italien åt han pizza varje vecka och saknade italienska pizzan här i Sverige.

Vänner och pizzor är den bästa kombinationen enligt honom och Pietro och hans flickvän valde att laga pizzor för sina svenska vänner, så nu vill han dela allt han vet om denna fantastiska maträtt. Pietro håller i kursen workshop pizza, samt undervisar i italienska för nybörjare.

Pietro

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
10
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1072896
Pris
1395 kr