Italienska nybörjare - A1 del 1

Plats Växjö

Det här är en nybörjarkurs i italienska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på italienska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst italienska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Marie-louise Månsson

Att få förmedla kunskaper om språket, landet och kulturen är viktiga ankare för Marie-Louise. Lärandet är en rolig process och min förhoppning är att vi ska ha en rolig och instruerande tid tillsammans.

Marie-louise har under de senaste 25 åren har hon bott och arbetat i norra Italien, med sin man som kommer från Sicilien och deras son Simone. Italienskan blandat med svenskan är hennes dagliga vardagsspråk. Språket är inte bara ett kommunikationsmedel utan även en identitet för ett land och dess invånare.


Under Marie-louise klasser kommer gruppen gemensamt nå kursens uppsatta mål, med konversationsövningar, grammatik och texter men även få en förståelse för språknyanser, dubbelmeningar och skämt, samt hur olika kroppsspråken är i länderna.

Hon ser fram emot att få möta dig i lektionssalen!

 

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
17 okt 2021 - 05 dec 2021
Sö 10:30 - 12:00
Tillfällen
8
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1112211
Pris
1395 kr