Italienska nybörjare A1 del 1

Plats Lund

Lär dig ett nytt språk! Denna nybörjarkurs fokuserar på kommunikation och efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på italienska.

Boka kursen nu

• vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på italienska om enkla ämnen

Kursupplägg

Fokus ligger på muntlig kommunikation och en stor del av undervisningen sker på italienska. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i italienska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som är nybörjare i italienska. Har du kunskaper sedan tidigare men känner dig som nybörjare så rekommenderar vi A1 del 2.

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur

Nuovo Espresso 1.
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen.

Med anledning av Covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

• Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, går kursen över till onlineundervisning.

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se