Italienska nybörjare - A1 del 1

Plats Linköping

Det här är en nybörjarkurs i italienska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på italienska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst italienska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Marika Romeo

Marika Romeo kommer ursprungligen från Milano i Italien och hon har bott i både Grekland, Portugal och nu i Linköping.

Marika Romeo har jobbat inom marknadsföring och kommunikation och har varit student på Linköpings universitet och studerat svenska sedan hon kom till Sverige. Hon har bra koll på hur det är att lära sig ett nytt språk och lär ut de tekniker hon själv använt. Hon jobbar även som reseledare med ungdomar och studerar till elevassistent.

– Jag älskar att jobba med människor och att kunna vara med och hjälpa deltagarna att nå sina mål. Jag är så stolt över att ha möjligheten att kunna dela mina kunskaper, det kommer att bli spännande att kunna lära er mitt språk och min kultur.

 

Marika Romeo, lärare på Folkuniversitetet i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
07 feb 2022 - 11 apr 2022
Må 19:00 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1117291
Pris
1550 kr