Italienska nybörjare A1 del 1

Plats Kungsbacka

Det här är en nybörjarkurs i italienska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på italienska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst italienska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Johan Tengstrand

Målet med mina kurser är att man skall kunna känna sig bekväm med att besöka Italien och där kunna göra sig förstådd i olika situationer, på så sätt får man ut mycket mer av sin vistelse.

Ciao a tutti!

Jag har vistats i Italien under längre perioder sedan jag var 4 år gammal. Under flera år har jag levt och arbetat i Italien bland annat som svensk konsul.

Jag älskar Italien och dess kultur, som vi i Sverige anammat på många olika sätt. Vi dricker caffe latte, cappuccino och espresso och äter pasta och pizza, många av oss använder faktiskt flera italienska ord dagligen.

Men Italien är mycket mer än mat och dryck, landet har en av världens största kulturskatter och bidrar med design inom mode, inredning, bilar och båtar. Landet formar oss dagligen och en stor del av oss är idag ”italofiler”.

Jag har arbetat som lärare de senaste åren och undervisat i bland annat italienska på gymnasienivå.

Vägen till att förstå ett lands kultur såsom traditioner, vanor och (inte minst) humor börjar med en baskunskap i dess språk och målet är att deltagarna i mina kurser skall lära sig dessa baskunskaper för att sedan använda dem praktiskt, exempevis när man besöker Rom eller Florens, eller när man hyrt ett litet hus i Toscana.

Alla är välkomna att delta, italienska är lätt att lära sig inte minst för att språket är så vackert.

Hjärtligt välkomna till mina kurser.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2022 - 26 apr 2022
Ti 19:45 - 21:15
Tillfällen
12
Plats
Nygatan 10c, 43430 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1120017
Pris
2025 kr