Italienska nybörjare - A1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i italienska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på italienska.

Boka kursen nu

Det här är en kurs för dig som inte läst italienska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

På kursen får du lära dig:

• vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Christine Ruggeri

– Jag heter Christine Ruggeri och kommer från Marseille (Frankrike) men familjen är från Italien (Toscana).

På 70 talet flyttade jag till Milano där jag undervisade franska och italienska i några år och därefter bodde jag och arbetade i flera olika länder: Mexiko, Kongo, USA (New York) och Spanien.

Jag gillar att arbeta i en internationell miljö och att undervisa på ett varierat sätt (grammatik, rollspel, dialoger, ställa frågor, osv) för att du ska kunna kommunicera redan från början på mina kurser i franska eller italienska.

Christine Ruggeri

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10