Passeggiate in italiano

Plats Växjö

Tre promenader helt på italienska, för dig som är beredd att prata italienska från början till slutet!

Boka kursen nu
Det blir 3 tillfällen där vi promenerar tillsammans i runt Växjösjön samtidigt som vi konverserar på italienska. En härlig sommarkurs!
Ci portiamo un picnic e ci godiamo la serata insieme. Un corso per te che vuoi parlare solo italiano dall'inizio alla fine. È assolutamente proibito parlare in altre lingue!

Mål

Målet med kursen är att ge dig tillfälle att uttrycka idéer och åsikter inom flera ämnesområden på ett spontant sätt, där du inte har några hjälpmedel att förlita dig på. Kursen bidrar på det viset i att ditt språk blir mer och mer flytande.

Kursinnehåll

  • Fri konversation där vi utvecklar ditt italienska ordförråd genom en blandning av teman och ämnen, innehållet som du själv har stor möjlighet att bidra till.
  • Ordkunskapsträning i form av associationsövningar och andra konversationsövningar.
  • Kursen är ett avkopplande sätt för att träna, fördjupa och upprätthålla sina kunskaper i italienska.
  • En kombination av språk, motion, god mat och fin gemenskap. Alla bidrar till en gemensam picknick.

Målgrupp

För dig som kan och vill konversera på italienska. Kursen passar dig som har kunskaper i italienska på nivå A2 och uppåt enligt Europarådets nivåskala. Det är viktigt att du vågar prata och att du går med på regeln att inget annat språk än italienska är tillåtet. Om du är osäker på din nivå rekommenderar vi att du gör vårt språktest online.

Kursledare

Marie-louise Månsson

Att få förmedla kunskaper om språket, landet och kulturen är viktiga ankare för Marie-Louise. Lärandet är en rolig process och min förhoppning är att vi ska ha en rolig och instruerande tid tillsammans.

Marie-louise har under de senaste 25 åren har hon bott och arbetat i norra Italien, med sin man som kommer från Sicilien och deras son Simone. Italienskan blandat med svenskan är hennes dagliga vardagsspråk. Språket är inte bara ett kommunikationsmedel utan även en identitet för ett land och dess invånare.


Under Marie-louise klasser kommer gruppen gemensamt nå kursens uppsatta mål, med konversationsövningar, grammatik och texter men även få en förståelse för språknyanser, dubbelmeningar och skämt, samt hur olika kroppsspråken är i länderna.

Hon ser fram emot att få möta dig i lektionssalen!

 

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
02 jun 2021 - 16 jun 2021
On 17:30 - 19:45
Tillfällen
3
Studietimmar
9
Kurs-ID
1101597
Pris
795 kr