Italienska C1 konversation

Plats Uppsala

Konversationskurs i italienska på avancerad nivå för dig som vill utveckla din italienska och hålla språket levande utan att arbeta med grammatiken.

Boka kursen nu

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona

Med anledning av Corona kommer denna kurs att ges på distans.

Vem kan gå kursen?

Det här är en konversationskurs i italienska på avancerad nivå. Den passar dig som har läst italienska på nivå B2/C1 eller har motsvarande kunskaper. Du vill utveckla din italienska och hålla språket levande utan att arbeta med grammatiken.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper. Du hittar en länk till testet längst ned i den här kursbeskrivningen.

Mål

Att kunna kommunicera flytande på italienska i de flesta situationer och sammanhang och om de flesta ämnen. Att kunna tillgodogöra dig italienska originaltexter för eget bruk.

Innehåll

Tillsammans med läraren utformar ni kursen kring film, litteratur och aktuella händelser i Italien. Ni förbereder vissa texter hemma och diskuterar dem när i ses. Under kursen bygger du vidare på ditt italienska ordförråd och finslipar dina grammatiska kunskaper. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kurslitteratur

Under kursen läser och diskuterar vi en roman. Boken ingår inte i kurspriset, utan du behöver själv köpa den inför kursen. Info om kurslitteratur meddelas senare.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål, akademisk utbildning och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Valentina Ciampi

Valentina Ciampi är italienska men bor i Uppsala sedan ett par år. Hon har ett passionerat förhållande till sitt arbete som lärare i italienska och är specialiserad på vuxenundervisning.

Valentina håller i kurser vid Folkuniversitetet och Senioruniversitetet. Hon har också arbetat (och arbetar ibland) på några gymnasieskolor i Uppsala, som Linnégymnasiet och Fyrisskolan, och håller på att läsa in behörighet för att undervisa även ungdomar.

Tidigare har hon hållit i en italiensk konversationsgrupp med personer av olika härkomst (Sverige, Belgien, Spanien, Australien, Indien, Colombia), med olika kunskapsnivåer i språket och olika mål (arbete, studier, kultur). Valentina upprätthåller täta kontakter med Italien och är intresserad av litteratur, musik, konst, film, teater och aktualiteter. Hon låter dessa sina böjelser komma till gagn för att bättre undervisa i språket och refererar kontinuerligt till den italienska kulturen, historien och samhället. Autentiska ljud- och videomaterial är ett fast inslag i hennes kurser.

Valentina Ciampi, kursledare i italienska

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
25 jan 2021
Må 18:00 - 19:30
Tillfällen
12
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1091791
Pris
2250 kr