Italienska B2 konversation

Plats Stockholm

För dig som kan tala italienska utan större problem men behöver hålla igång språket för att inte tappa det. Språkkunskaper är en färskvara. Gå Folkuniversitetets konversationskurs!

Boka kursen nu

Förkunskaper
Dina kunskaper bör motsvara B2 enligt Europarådets nivåskala. Gör gärna vårt språktest i italienska som ger en mer precis bedömning av dina förkunskaper. Du hittar det på vår hemsida.

Innehåll
Läraren planerar innehållet men du och övriga deltagare i gruppen kan påverka hur kursen ska läggas upp. Utgångspunkten för kursen är att du ska bli bättre på att förstå och kommunicera utan missförstånd. Ämnen som kan ligga till grund för konversation på denna nivå är:

  • aktuella händelser i världen
  • Italiensk litteratur
  • Italiensk konst och kultur
  • samhällsförhållanden
  • kulturella beteendemönster
  • sociala förhållanden i dagens Italien
  • fördjupning av vardagsspråk och slang

Kursupplägg
Undervisningen sker helt på italienska. Vi arbetar bland annat med dialoger två och två eller konverserar i grupp. Kursen är deltagarcentrerad, vilket innebär att kursen anpassas efter deltagarna, deras behov, intressen och allmänna bakgrund för att utbildningen ska upplevas som meningsfull. Max 10 deltagare.

Material
Läraren använder sig av egna övningar, artiklar från italiensk media och eventuellt en lättare läsebok. Eventuell litteratur ingår inte i kursavgiften. Information om kurslitteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället.

Hemuppgifter
Vissa hemuppgifter förekommer. Det kan vara att läsa igenom och förstå mer komplexa texter.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kursledare

Alberto Greco

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 22 nov 2022
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
12
Plats
Hagagatan 1, 11348 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1140484
Pris
2900 kr