Italienska lätt konversation A2/B1

Plats Lund

Genom lärarledda samtal får du träna på att uttrycka dig i olika situationer och samtidigt bygga upp ditt ordförråd.

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som är på A2/B1 nivå och vill utveckla ditt talade språk. Du kan redan förstå uttryck som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Målet är att du ska kunna uttrycka idéer och åsikter inom fler ämnesområden på ett mer spontat sätt.

Innehåll

Kursledaren kommer att prata på italienska med dig från första stunden. Kursen fokuserar inte på grammatik, utan på att få dig att prata och förstå italienska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. För att kunna tillgodogöra dig kursen bör du också avsätta tid för hemuppgifter.

Kursledare

Din kursledare har italienska som modersmål och har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

På våra konversationskurser behöver du oftast inte köpa någon bok. Läraren arbetar med t ex artiklar från dagsaktuella tidningar, texter från skönlitteratur, filmer samt eget material. Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Information om ev. litteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Antonella Angelotti

"Jag kommer från Milano, en stad som kanske först och främst är förknippad med mode, men är också en stad med lång historia".

Jag kommer från Milano, en stad som kanske först och främst är förknippad med mode, men är också en stad med lång historia och som erbjuder mycket av konst och kultur för den som vill ha mer än bara shopping.

Jag har bott i Sverige i olika omgångar sedan 1987, arbetar som lärare i italienska på Folkuniversitet i Malmö och Lund sedan 2010. Jag har studerat främmande språk på Universitetet i Milano och har lärt mig tyska, engelska och franska, språk som jag även använt aktivt i mina jobb, bl.a. som tolk och reseledare. Denna bakgrund har gett mig både  kunskap och erfarenhet som är till stor hjälp för att lära ut italienska och stimulera kursdeltagarna till framsteg.
Det finns många anledningar till att lära sig italienska tycker jag, allt från att få ut mer av semesterresan eller nöjet att kunna följa  en film, opera eller läsa litteratur på orginalspråket, till att kunna använda det yrkesmässigt i affärskontakter.

Benvenuti ai miei corsi

Antonella Angelotti

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Lund

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 feb 2024 - 22 apr 2024
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 26 feb 2024 kl 15:00-16:30
  • mån 11 mar 2024 kl 14:00 - 15:30
  • mån 8 apr 2024 kl 15:00 - 16:30
  • mån 22 apr 2024 kl 15:00 - 16:30
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 LUND
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
405591
Pris
995 kr