Passeggiate in italiano

Plats Kristianstad

Tre promenader helt på italienska, för dig som är beredd att prata italienska från början till slutet!

Boka kursen nu
Det blir 3 tillfällen där vi promenerar tillsammans i Åhus skog och strand samtidigt som vi konverserar på italienska. En härlig sommarkurs!
Ci portiamo un picnic e ci godiamo la serata insieme. Un corso per te che vuoi parlare solo italiano dall'inizio alla fine. È assolutamente proibito parlare in altre lingue!

Mål

Målet med kursen är att ge dig tillfälle att uttrycka idéer och åsikter inom flera ämnesområden på ett spontant sätt, där du inte har några hjälpmedel att förlita dig på. Kursen bidrar på det viset i att ditt språk blir mer och mer flytande.

Kursinnehåll

  • Fri konversation där vi utvecklar ditt italienska ordförråd genom en blandning av teman och ämnen, innehållet som du själv har stor möjlighet att bidra till.
  • Ordkunskapsträning i form av associationsövningar och andra konversationsövningar.
  • Kursen är ett avkopplande sätt för att träna, fördjupa och upprätthålla sina kunskaper i italienska.
  • En kombination av språk, motion, god mat och fin gemenskap. Alla bidrar till en gemensam picknick.

Målgrupp

För dig som kan och vill konversera på italienska. Kursen passar dig som har kunskaper i italienska på nivå A2 och uppåt enligt Europarådets nivåskala. Det är viktigt att du vågar prata och att du går med på regeln att inget annat språk än italienska är tillåtet. Om du är osäker på din nivå rekommenderar vi att du gör vårt språktest online.

Kursledare

Donatella Prete

Att kunna ett språk är ett måste, att kunna flera en tillgång.

Jag har alltid varit fascinerad av språk och möjligheten de ger att komma i kontakt med andra människor. Jag älskar att resa och lära känna nya platser, människor och kulturer.

Min resa började i barndomen via litteraturen. Kontakten med olika språk har alltid funnits, min mormor var fransyska.

Jag är född och uppvuxen i Rom, ett stenkast från Sankt Peterskyrkan där det myllrar av turister som pratar världens alla språk. Vid 17-årsålder träffade jag svensken som sedan skulle bli min man. Jag valde att läsa språk på universitetet och det blev naturligtvis svenska och skandinavisk litteratur. Efter utbildningen flyttade jag till Sverige och har nu bott i Skåne sedan 1991 och undervisat italienska på både Folkuniversitetet och under några år även på gymnasiet.

Det har varit roligt från första början att förmedla mitt språk och min kultur och uppleva mina kursdeltagares framsteg med italienskan. Med glatt humör arbetar jag för att öppna en möjlighet för dem till spännande möten med italiensktalande och intressanta upplevelser av italiensk kultur, litteratur och musik.

Under mina år i Sverige har det blivit undervisning på olika nivåer och jag har även författat läroböcker i italienska publicerade av Folkuniversitetets förlag.

Många elever och kursdeltagare från 9 till 90 år har passerat mina kurser, vissa har nöjt sig med de kunskaper som räcker för att klara sig som turist, andra har gått vidare och kan nu konversera på italienska, förstå skämt och ironi och uppleva Italien ”på riktigt”. Det är naturligtvis för mig en tillfredställelse!

Det som en gång var min huvudsysselsättning är nu en del av min fritid, då jag har andra arbetsuppgifter som nuförtiden fyller mina arbetsdagar. Men jag vill inte släppa undervisningen och den glädje man får tillbaka i mötet med mina kursdeltagare. Det är deras nyfikenhet som väcker mitt engagemang!

Resten av min fritid ägnar jag åt mina tre barn och ett nygammalt intresse, att dansa. Jag är med i föreningen DaT.Com, vi dansar tillsammans, uppträder ibland och bevisar att man aldrig är för gammal för att lära sig något nytt och ha kul ihop.

Benvenuto a partecipare ad uno dei miei corsi!

Donatella Prete

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
02 jun 2021
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
3
Studietimmar
9
Kurs-ID
1088940
Pris
795 kr