Italienska inför resan

Plats Jönköping

Är du på väg till Italien och behöver du hjälp med språket? Efter denna helgkurs lär du dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen, beställa mat, presentera dig själv, m.m. Denna Italienska kurs ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Det kan vara skönt att kunna lite enklare hälsningsfraser när man är på resande fot. Dessutom kan det göra stor skillnad i bemötandet du får av lokalborna. Att kunna hälsa, säga tack och beställa något enkelt på italienska gör susen!

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst italienska tidigare eller för dig som har vilande kunskaper i italienska språket som inte använts så flitigt.

Mål

Efter denna helgkurs lär du dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen, beställa mat, presentera dig själv, m.m. 

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

vanliga ord och enkla fraser
ställa enkla frågor och förstå enkla svar
grundläggande grammatik

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kursledare

Danilo Giannini

Förutom mitt vardagliga arbete som modersmålslärare i italienska så har jag varit fotograf så länge jag kan minnas. Antagligen ännu längre. Det analoga fotot var min första kärlek. Under mina ungdomsår i Florens tillbringade jag mycket tid med experimenterande i mörkrummet.

Sedan dess har jag återvänt till fotograferandet i cykler. Experimenterande och vision. Två hörnstenar i min fotografiska produktion. Jag växlar gärna mellan perioder av rena experiment med perioder då jag ger mig ut att leta motiv på gatan. Arbetar gärna efter tema. – Teman som föds under det fotografiska arbetet. Idén kommer alltid efter fotot så att instinkten får styra fotograferandet. Jag tror att intuitionen ofta leder rätt.

Förutom fotokurser och kurser italienska så håller jag också kurser i Officepaket. Hoppas vi ses!

Danilo Giannini

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
20 apr 2024 - 21 apr 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 20 apr 2024 kl 18:45-20:15
  • sön 21 apr 2024 kl 18:45 - 20:15
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
112394
Pris
1050 kr