Italienska B1 konversation Distans Live

Plats Distans

Enda sättet att bli bättre på ett språk är att använda det. Detta är en kurs för dig som vill bli bättre på att prata italienska. Utnyttja lunchpausen och konversera online via Zoom. Anmäl dig till Folkuniversitetets konversationskurs!!

Boka kursen nu

Förkunskaper
Dina kunskaper bör motsvara B1 enligt Europarådets nivåskala. Gör gärna vårt språktest i italienska som ger en mer precis bedömning av dina förkunskaper. Du hittar det på vår hemsida.

Innehåll
Läraren planerar innehållet men du och övriga deltagare i gruppen kan påverka hur kursen ska läggas upp. Utgångspunkten för kursen är att du ska bli bättre på att förstå och kommunicera utan missförstånd. Ämnen som kan ligga till grund för konversation på denna nivå är:

  • aktuella händelser i världen
  • Italiensk litteratur
  • Italiensk konst och kultur
  • samhällsförhållanden
  • kulturella beteendemönster
  • sociala förhållanden i dagens Italien
  • fördjupning av vardagsspråk och slang

Kursupplägg
Kursen kommer helt gå på distans med hjälp av systemet "Zoom". Det är lätt att hantera och din lärare kommer skicka dig instruktioner via e-post om hur det går till. Zoom laddar du ned gratis på din dator eller surfplatta.
Undervisningen sker helt på italienska. Vi arbetar bland annat med dialoger två och två eller konverserar i grupp. Kursen är deltagarcentrerad, vilket innebär att kursen anpassas efter deltagarna, deras behov, intressen och allmänna bakgrund för att utbildningen ska upplevas som meningsfull. Max 10 deltagare.

Material
Läraren använder sig av egna övningar, artiklar från italiensk media och eventuellt en bok. Eventuell litteratur ingår inte i kursavgiften. Information om kurslitteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället.

Hemuppgifter
Hemuppgifter ingår. Det kan vara att läsa igenom och förstå mer komplexa texter.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kursledare

Giulia Da Lio

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
16 sep 2022 - 04 nov 2022
Fr 11:30 - 13:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1145632
Pris
1935 kr