Italienska kultur & samhälle - Distans live

Plats Distans

Samtalen på denna distanskurs sker mellan deltagarna och kursledaren genom fria ämnes-och idéassociationer samt reflektioner inom den kulturella sfären. Detta med fokus på italiensk kultur, språk, seder och konst.

Boka kursen nu

Kursupplägg

Kursen består av samtal om italiensk kultur och samhälle i dess olika aspekter som språk, seder, vanor, traditioner, historia, konst, sociala och kulturella trender.
Konversationerna sker mellan kursledaren och deltagarna på italienska genom fria idéassociationer och reflektioner utav kursledarens riktlinjer och deltagarnas förslag. Vi hämtar inspiration från exempelvis artiklar, nyheter, livsupplevelser, litterära texter, böcker, filmer, tv-program och dokumentärer.
Vi kommer att använda programmet Teams för distansundervisningen.

Målgrupp

Kursen passar dig som har grunderna i italienska och vill veta mer om italiensk kultur och samhälle utanför de grova stereotyperna och samtidigt öva och utvecklas i det charmiga romanspråket genom kulturella stimulanser och åsiktsuttryckande.
Kursen passar även dig som vill ha intressanta och upplivande samtal på "Dantes språk" på ett mer spontant sätt än konventionella kurser.

Kursledare

Antonio Guarino

Har du frågor?

Kontakta Marie Rockström

marie.rockstrom@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2022 - 18 okt 2022
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
6
Studietimmar
12
Kurs-ID
1141781
Pris
1325 kr