Italienska nybörjare A1 del 1 - intensiv 1 vecka

Plats Göteborg

Det här är en intensivkurs under en vecka för dig som aldrig tidigare har studerat italienska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig.

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst italienska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i italienska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på italienska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med lite hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller har bott en längre tid i ett italiensktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen.

Kursledare

Anna Fabbri

Ciao! I am Anna, originally from Treviso, in the northeast of Italy and I am a kursledare i italienska at Folkuniversitetet. In our classes, I like to blend various exercises, both collaborative and individual, to ensure we cover speaking, reading, listening, and writing skills comprehensively and accordingly to your goals. Italian literature, especially poetry, is a personal passion, and if you want, I aim to weave it into our lessons, offering you a deeper understanding of Italian culture.

Let's embark on this linguistic and cultural journey together! Ready to begin?

Anna Fabbri är kursledare på Folkuniversitetet i Göteborg.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 jun 2024 - 28 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 24 jun 2024 kl 09:30-12:30
  • tis 25 jun 2024 kl 09:30 - 12:30
  • ons 26 jun 2024 kl 09:30 - 12:30
  • tor 27 jun 2024 kl 09:30 - 12:30
  • fre 28 jun 2024 kl 09:30 - 12:30
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
308435
Pris
2575 kr