Italienska B2 del 7

Plats Uppsala

Boka kursen nu

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona

Med anledning av Corona kommer denna kurs att ges på distans.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska B2 del 6 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan oförberett delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Mål

Målet för nivå B2* är att du kan förstå huvuddragen i komplexa texter och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du utvecklar också förmågan att läsa och skriva. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Maria Sjögren

Maria Sjögren har läst italienska och statskunskap vid universitetet, och har bott och studerat i Florens och Rom i Italien.

Maria är även intresserad av IT och sociala medier och driver bl.a. en reseguide och en blogg. På dagtid arbetar hon på en skola i Uppsala och gillar att undervisa både vuxna och ungdomar. Marias ambition är att skapa pedagogiska, motiverande och underhållande lektioner.

Maria Sjögren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
03 feb 2021
On 18:30 - 21:00
Tillfällen
12
Studietimmar
36
Kurs-ID
1091788
Pris
2550 kr