Italienska C1

Plats Göteborg

Det här är en kurs i avancerad italienska. Du lär dig att tala obehindrat och att tolka underförstått innehåll i långa texter. Efter kursen kan du använda språket flexibelt och effektivt i både sociala och yrkesmässiga sammanhang.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska B2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå huvuddragen i komplexa texter på italienska och samtala nästan obehindrat om olika ämnen.

Mål

Målet för nivå C1* är att du ska kunna läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå långa och komplicerade texter
  • uttrycka dig flytande och spontant
  • ge tydliga beskrivningar av komplicerade ämnesområden
  • anpassa tal och text efter mottagare
  • att med rätt stilnivå skriva klart och välstrukturerat om komplexa ämnen

Kursupplägg

Undervisningen sker på italienska och och vi både talar och skriver på italienska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Vilken nivå ska jag välja?

Anna Carla Pecorella

– Språkundervisning är en process som kräver kreativitet och energi. Jag är övertygad om att ett språk inte bara är en helhet av regler och glosor, utan att det också är allt som står bakom, som kultur, traditioner och sätt att tänka.

Anna Carla Pecorella kommer från Sicilien (Marsala). Hon har läst språk och litteratur i Pisa och efter examen bodde och arbetade hon i Tyskland.

Här på Folkuniversitetet undervisar hon i sitt modersmål italienska.

På hennes kurser kommer ni att uppleva språket som något levande redan från början. Kommunikation står i fokus. Genom variation mellan grammatikövningar, dialoger, improvisation, filmer och små texter hjälper hon er er att djupare förstå språket och landet!

Anna Carla Pecorella

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
16 sep 2020 - 02 dec 2020
On 17:30 - 19:45
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
36
Kurs-ID
1076085
Pris
3625 kr