Italienska A2 del 4 Distans Live

Plats Göteborg

Kursen går på distans med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska A2 del 3 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Mål

Målet för nivå A2* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Viola Sorgato

– Ciao! Viola heter jag och undervisar i italienska. Jag kommer från Padova i norra Italien och har läst språkundervisning och lingvistik i det vackra Venedig, men är sedan 2015 bofast i Göteborg.

För mig är det viktigt att skapa en miljö där alla utvecklas genom att prata och kommunicera. Jag tycker om att variera mina lektioners innehåll så att de anpassas till elevernas olika behov och mål. Förutom grammatik och ordförråd kommer vi att upptäcka och lära oss om Italiensk kultur, historia och samhälle.

Ci vediamo in classe!

Viola Sorgato

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 23 nov 2022
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Studietimmar
24
Kurs-ID
1141261
Pris
2525 kr