Italienska A2 del 1

Plats Kalmar

Det här är den första kursen i italienska på nivå A2. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Mål

Målet för nivå A2* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Guido Todde

"Jag har studerat kemi och jag arbetar som forskare på universitet. Att lära sig ett nytt språk är lite som att resa i ett nytt land."

Guido är kemist, han har studerat i både Italien och Sverige. Guido har fått sin PhD i fysikalisk kemi på Stockholms Universitet. Han har arbetat som forskare i Sverige och USA. Hans forskning fokuserar på proteiner och deras funktion. Guido har erfarenhet att undervisa kemi på universitetet.

 Guido uppskattar att titta på en bra film eller läsa en bok. Han gillar också att cykla och brukar cykla till Kalmar från Linsdal. Som en riktig italienare brinner han för fotboll och alla andra sporter där Italiens landslag deltar.

 Att lära sig ett nytt språk ger alltid en möjlighet att lära av en annan kultur.

“C’é un vantaggio reciproco, perché gli uomini, mentre insegnano, imparano”

Lucius Annaeus Seneca

Guido Todde

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2022 - 03 nov 2022
To 19:00 - 20:30
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1139353
Pris
1395 kr