Italienska A2 del 1

Plats Göteborg

Det här är den första kursen i italienska på nivå A2. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Mål

Målet för nivå A2* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Flavia Tizzano

– Konst är min största passion men jag har alltid varit intresserad av skillnaderna och likheterna mellan olika nationers språk och kulturer.

Flavia Tizzano kommer från Neapel i  södra Italien. Hon studerade på den språkliga gymnasieskolan och sedan konsthistoria på universitetet i Neapel.

Efter sin magisterexamen arbetade hon som turistguide i Neapel.

- Jag gillade alltid att arbeta med grupper av människor och jag tycker att undervisning är ett av de vackraste jobben eftersom det låter dig överföra kunskap och berika dig samtidigt.

Hon flyttade till Sverige 2016 och började att arbeta på Folkuniversitetet i februari 2018.

- Under mina kurser studerar vi grammatik, hur man talar italienska i olika situationer. Vi kommer att fokusera på traditioner och vanor i italiensk kultur. Välkommen!

Flavia Tizzano

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 12 okt 2022
On 09:30 - 11:45
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1139476
Pris
2025 kr