Italienska A1 del 4

Plats Stockholm

Det här är den sista och fjärde delen på nivå A1. Vid kursens slut kan du samtala om enklare ämnen med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursuppehåll 27 dec-3 jan.

Denna kurs genomförs i samarbete med Italienska Kulturinstitutet ”C.M Lerici”(IKI) och äger rum i deras lokaler.

Undervisningen sker på italienska. Kurslitteraturen är tryckt och skriven i Italien och anpassad för utländska studenter. Det är ett effektivt sätt att lära sig språk. Du får också ett medlemskap på Italienska Kulturinstitutet som har ett fantastiskt utbud av evenemang inom konst, musik, film och teater kopplat till Italien.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska A1 del 3 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i italienska.

Mål

Efter kursen har du kunskaper i italienska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på italienska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller har bott en längre tid i Italien. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen är tryckt och skriven i Italien och anpassad för utländska studenter. Det är ett effektivt sätt att lära sig språk. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Sabrina Cogo

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
29 nov 2022 - 31 jan 2023
Ti 10:30 - 12:45
Tillfällen
8
Plats
Gärdesgatan 14, 11527 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1155816
Pris
2850 kr