Italienska A1 del 4 Distans Live

Plats Distans

Det här är den sista kursen på nivå A1 i italienska - PÅ DISTANS med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka kursen nu

Inför kursstart är det önskvärt att du har läst den lättlästa boken "Dolomiti", Alma Edizioni, ISBN 9788861822382.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska A1 del 3 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i italienska.

Mål

Efter kursen har du kunskaper i italienska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på italienska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Kursen kommer helt gå på distans med hjälp av systemet "Zoom". Det är lätt att hantera och din lärare kommer skicka dig instruktioner via e-post om hur det går till. Zoom laddar du ned gratis på din dator eller surfplatta (fungerar bäst på dator men använd den enhet du helst vill ha)

Fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller har bott en längre tid i Italien. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen är tryckt och skriven i Italien och anpassad för utländska studenter. Det är ett effektivt sätt att lära sig språk. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Giulia Da Lio

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 sep 2022 - 21 nov 2022
Må 18:00 - 19:30
Tillfällen
12
Studietimmar
24
Kurs-ID
1140481
Pris
2675 kr