Italienska A1 del 4 Distans Live

Plats Distans

Det här är en kurs på distans med livesända lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska A1 del 3 tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i italienska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på italienska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Detta är en distanskurs med lektioner som ges via Zoom samma tid varje vecka. Kursen bestå av en mindre grupp deltagare om max 10 personer. Fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi arbetar med alla färdigheter såsom tala, skiva, läsa och höra. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om kurslitteratur får du i kallelsen eller vid första kurstillfället.

Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling och gärna ett headset.

Kursledare

Marie-louise Månsson

Att få förmedla kunskaper om språket, landet och kulturen är viktiga ankare för Marie-Louise. Lärandet är en rolig process och min förhoppning är att vi ska ha en rolig och instruerande tid tillsammans.

Marie-louise har under de senaste 25 åren har hon bott och arbetat i norra Italien, med sin man som kommer från Sicilien och deras son Simone. Italienskan blandat med svenskan är hennes dagliga vardagsspråk. Språket är inte bara ett kommunikationsmedel utan även en identitet för ett land och dess invånare.


Under Marie-louise klasser kommer gruppen gemensamt nå kursens uppsatta mål, med konversationsövningar, grammatik och texter men även få en förståelse för språknyanser, dubbelmeningar och skämt, samt hur olika kroppsspråken är i länderna.

Hon ser fram emot att få möta dig i lektionssalen!

 

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2022 - 02 nov 2022
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137448
Pris
1525 kr