Italienska A2 del 2

Plats Umeå

Italienska A2 del 1 La dolce vita!

Boka kursen nu

Italienska A2 del 2

Det här är den andra kursen i italienska på nivå A2. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst nivå A2 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker där det är möjligt på målspråket och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med en del hemarbete mellan kurstillfällena för att få mest utbyte av kursen.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller har bott en längre tid i Italien. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Mia Khorasani Axelson

Jag är gymnasielärare i italienska, svenska och svenska som andraspråk och har även undervisat italienska vid Umeå universitet under några terminer.

Jag förälskade mig i Italien och italienskan under resor i tonåren och sedan bodde och arbetade/studerade jag i Florens, Rom och Giardini Naxos. 1988 ledde jag min första kvällskurs i italienska. Jag tyckte att det var jättekul då och tycker det fortfarande! Sedan dess har jag hållit många kvällskurser på olika nivåer i Umeå, Göteborg, Kungsbacka och Varberg.

Folkuniversitetet, Umeå

Har du frågor?

Kontakta Javier Bejar Leceta

javier.bejar@folkuniversitetet.se

Tid
27 apr 2022 - 15 jun 2022
On 19:00 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1121138
Pris
1520 kr