Italienska A1 del 2

Plats Kalmar

Det här är den andra kursen i italienska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst italienska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst italienska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Guido Todde

"Jag har studerat kemi och jag arbetar som forskare på universitet. Att lära sig ett nytt språk är lite som att resa i ett nytt land."

Guido är kemist, han har studerat i både Italien och Sverige. Guido har fått sin PhD i fysikalisk kemi på Stockholms Universitet. Han har arbetat som forskare i Sverige och USA. Hans forskning fokuserar på proteiner och deras funktion. Guido har erfarenhet att undervisa kemi på universitetet.

 Guido uppskattar att titta på en bra film eller läsa en bok. Han gillar också att cykla och brukar cykla till Kalmar från Linsdal. Som en riktig italienare brinner han för fotboll och alla andra sporter där Italiens landslag deltar.

 Att lära sig ett nytt språk ger alltid en möjlighet att lära av en annan kultur.

“C’é un vantaggio reciproco, perché gli uomini, mentre insegnano, imparano”

Lucius Annaeus Seneca

Guido Todde

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2022 - 02 nov 2022
On 17:15 - 18:45
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1139678
Pris
1395 kr