Finska nybörjare - A1 del 1

Plats Motala

Det här är en nybörjarkurs i finska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på finska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst finska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i finska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på finska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på finska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har finska som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där man talar finska. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Margareta Goman

Mina föräldrar är från Finland och ända tills jag var 7 år gammal så pratade jag bara finska. Sedan började jag skolan och tappade bort språket men tack vare mina barn som gått i finska skolan i Sverige så har jag fått tillbaka mitt intresse för finska.

Just nu skriver jag C-uppsats på finska och jobbar som finska modersmålslärare. Jag tycker att det är roligt att undervisa, inte bara i det finska språket men också om den finska kulturen.

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2020 - 23 nov 2020
Må 17:15 - 18:45
Tillfällen
10
Plats
Sjögatan 14, 59130 Motala
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1070754
Pris
1350 kr