Engelska C1, konversation för seniorer

Plats Karlstad

denna kurs för seniorer arbetar man huvudsakligen utifrån skönlitteratur där man läser korta noveller. Dessa bildar grund för att utveckla ordförråd, få ett mer nyanserat språkbruk och slipa grammatiken.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Du kan redan förstå huvuddragen i komplexa texter på språket och samtala nästan obehindrat om olika ämnen.

Mål

När du har uppnått nivå C1 kan du läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

På kursen får du lära dig:

• förstå långa och komplicerade texter
  • uttrycka dig flytande och spontant
  • ge tydliga beskrivningar av komplicerade ämnesområden
  • anpassa tal och text efter mottagare
  • att med rätt stilnivå skriva klart och välstrukturerat om komplexa ämnen

Kursupplägg

Undervisningen sker i stort sett endast på målspråket och fokus ligger på muntlig kommunikation utifrån skönlitterära texter. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med en del hemarbete mellan kurstillfällena för att få störst utbyte av kursen.

Lärare

Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning. Många har språket som modersmål eller har bott länge i ett land där språket talas.

Kurslitteratur

Novellsamling som beslutas gemensamt om i gruppen

Catarina Johansson

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48