Engelska B2 del 1 för seniorer

Plats Karlstad

En kurs i engelska för dig som är senior.

Boka kursen nu

Du bör känna igen dig i följande beskrivning
Jag kan förstå längre muntliga framställningar om ämnet är bekant och kan samtala och diskutera med infödda, förklara ståndpunkter och försvara åsikter.

Jag kan läsa böcker och artiklar som behandlar aktuella problem och kan skriva en klar och relativt detaljerad text inom mina erfarenhetsområden.

Något om undervisningen
Du som deltagare är muntligt aktiv på språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare.

Skriftliga övningar görs hemma medan sammankomsterna ägnas mest åt muntliga övningar.

Du kan som deltagare förbereda dig mellan sammankomsterna med hjälp av kursbok och ett rikt och varierat, till stor del autentiskt, material som språkövningar, texter m.m. som läraren rekommenderar.

Syftet med kursen
  • Kunna samtala relativt ledigt och naturligt om de mest skilda företeelser, uttrycka egna åsikter och diskutera.
  • Läsa normalprosa och grammatiskt korrekt skriva redogörelser och rapporter.
  • Öka ordförrådet inom många ämnesområden.
  • Lära känna kultur och samhälle i målspråksländerna.
  • Genom mångsidig träning och repetition nå säkerhet i de flesta språkliga sammanhang.
  • Kursledare

Agneta Lundgren