Engelska B2

Plats Karlstad

Fortsättningskurser för dig som redan studerat engelska ett tag och nu vill bli mer självständig och spontan i användningen av språket. Kurserna går en dag i veckan.

Boka kursen nu

Mål

Efter kursen har du en stor del av kunskaper på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på språket och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • läsa avancerade texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på målspråket och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa tex noveller i originalutgåva, läsa och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med en del hemarbete mellan kurstillfällena för att få störst utbyte av kursen.

Lärare

Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning. Många gånger har den språket som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där språket talas.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen. Många gånger kan du köpa den på kursen.

Kursledare

Agneta Lundgren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
09 feb 2021
Ti 09:15 - 10:45
Tillfällen
12
Plats
Älvgatan 3, 65225 Karlstad
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1091474
Pris
1925 kr