Arabiska nybörjare - A1 del 1

Plats Kristianstad

Det här är en nybörjarkurs i arabiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på arabiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst arabiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på arabiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har arabiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Nhmat Nhme

"Jag är en social person och tycker mycket om att undervisa. Jag önskar att de kurdeltagare jag möter ska bli medvetna och kunna utveckla sina kunskaper på ett roligt och användbart sätt."

Nhmat bor med sin familj i Sösdala. De kommer från Homs i Syrien. Där utbildade hon sig till engelsklärare och har undervisat engelska i 27 år på högstadiet. Hon älskar att undervisa och förmedla kunskap med glädje.

Nhmht  är en social person som gillar att sjunga, dansa och engagera sig med ungdomar.

Nhmat Nhme

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
On 19:00 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1043260
Pris
1395 kr