Arabiska A1 del 2

Plats Kalmar

Det här är den andra kursen i arabiska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst arabiska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på arabiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har arabiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Taiba Zakiah

Taiba arbetar på Folkuniversitetet i Växjö.

Jag föddes av syriska föräldrar i Saudiarabien. När jag var nio år flyttade jag med min familj till Jordanien där gick jag en utbildning till språklärare i engelska. Jag jobbade sedan ett år som engelsklärare i en privatskola innan jag flyttade till Sverige.

Att växa upp i tre olika länder gav mig inte bara nya möjligheter utan också nya utmaningar och jag har lärt känna olika arabiska kulturer. Med mitt genuina intresse för språk och med relevanta korta utbildningar och kunskaper som språklärare, tillsammans med mitt nuvarande yrke som kontakttolk, har jag nu hittat till Folkuniversitetet som lärare i arabiska.

Till mina kurser kommer de som är intresserade av att lära sig arabiska och veta mer om kulturen. Åldern på kursdeltagarna varierar och de kan vara universitetsstudenter, tjänstemän från olika myndigheter, journalister, läkare eller pensionärer. Vissa vill lära sig språket för att det kan underlätta deras arbete, andra kanske vill kunna arabiska för att de har inlett en relation med en arabisktalande.

Taiba Zakiah

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2020 - 23 mar 2020
Må 18:30 - 20:00
Tillfällen
7
Plats
Kaggensgatan 42, 39232 Kalmar
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1042950
Pris
1395 kr