Innehåll och medverkande
Vid krig och kris utsätts vår livsmedelsförsörjning för stora påfrestningar. En väg mot ökad livsmedelssäkerhet är att ha tillgång livsmedel och näringsämnen som produceras i närområdet. Under denna eftermiddag får vi höra odlare, i stort och smått, som tillsammans med Johannes Wätterbäck (”Farbror Grön”) bjuder på en inspirerande resa genom de möjligheter och utmaningar vi alla har att tillvarata och hantera för att bidra till ett robust livsmedelssystem.
I samband med seminariet finns chans att möta och samtala med en rad odlare och organisationer som på olika sätt arbetar med beredskap, odling och mat.
Den lokalodlade maten - en förutsättning för en robust livsmedelsförsörjning
Magdalena Hermelin, Hermelins grönsaker
Nycklar till mer lokalodlat på skolor och vårdboenden
Markus Gustafsson, Måltidschef Vadstena kommun
Östgötsk mat för framtiden genom samverkan och innovation
Helene Oscarsson, senior projektledare Vreta Kluster
Odla dig ur krisen
Johannes Wätterbäck, ”Farbror Grön”
Från gröna påsen till ett ekologiskt gödselmedel för alla
Thomas Kjellqvist, Biototal
Forntida grödor för framtidens försörjning
Magnus Nilsson, Ekogården och Linnea Solh, Yogafarmen
Panelsamtal kring livsmedelsstrategi
Magdalena Hermelin, Marek Rolenec, Johannes Wätterbäck,Helene Oskarsson
Moderator: Anders Carlsson, Calluna, Linköpings Naturcentrum
Detta arrangemang är ett samarrangemang mellan Folkuniversitetet, SPIRA-nätverket och Huvudbiblioteket Östergötland.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Linköping