Föreläsning: I ett samlat och splittrat Europa

Plats Umeå

Spännande föreläsning och frågestund med Docent Magnus Blomgren om begreppet identitet, och dess politiska betydelse i dagens internationella samhälle. I samarbete med Umeå Teaterförening.

I ett samlat och splittrat Europa - har vi en gemensam identitet?

Föreläsning med Magnus Blomgren, Docent i statsvetenskap vid Umeå universitet, om identitet politiskt begrepp. Varför är det viktigt och varför är det farligt? Och hur ser den europeiska identiteten ut? Vad innehåller den, och vad betyder den egentligen?

Denna föreläsning speglar de ämnen som behandlas i teaterföreställningen "The Quest" den 2 oktober på Kulturhuset Klossen, där man får möta den identitetssökande Cédric Eekhout, som iklädd rustning reser runt i Europa med sin pianospelande katt och sin mamma. Mer information om pjäsen finner du länkat nedan.

Föreläsningen med Magnus Blomgren följs av en frågestund med publikfrågor.

Tid: Onsdag 30 September, 18:30-21:00
Plats: Folkuniversitetets Aula, Nygatan 43

Föreläsningen är ett samarrangemang med Umeå Teaterförening.

Kontakta Staffan Ålander

staffan.alander@folkuniversitetet.se