Föreläsning: Människors engagemang i kris (Zoom)

Plats Sundsvall

Under hösten presenterar Folkuniversitetet i Västernorrland 6 stycken fristående forskningsföreläsningar på distans tillsammans med forskare på Mittuniversitetet. Gratis att delta och öppet för alla.

Människors engagemang i kris

Innehåll

Årtionden av samhällsvetenskaplig krisforskning har visat hur människors vilja att hjälpa till i samband med kriser och katastrofer är enorm. I den här distansföreläsningen diskuteras människors engagemang i samband med kriser som t.ex. skogsbränderna sommaren 2018. Hur kan vi förstå människors vilja att hjälpa till i kris? Går det att förstå engagemanget mot bakgrund av hur samhällets krishantering är organiserad och vilken roll spelar det omgivande lokalsamhället?

Föreläsare

Linda Kvarnlöf, är lektor i sociologi vid Mittuniversitetet. Hon är verksam som forskare inom universitetets Risk- och krisforskningscentrum (RCR) och forskar framförallt om civilsamhällets roll i samhällets krisberedskap.

Föreläsningen är gratis och sänds via Zoom 12.00-13.00 den 20 oktober. Ingen föranmälan krävs. Länk till föreläsning: Människors engagemang i kris.

Vilka ämnen vill ni ha forskningsföreläsningar om? Det var frågan vi på Folkuniversitetet i Västernorrland ställde till våra följare på Facebook och Linkedin under våren 2021. Utifrån resultatet av omröstningen presenterar vi under hösten fristående forskningsföreläsningar på distans tillsammans med forskare på Mittuniversitetet.

Passa på att stilla hungern efter kunskap samtidigt som du äter din lunch!

Har du frågor?

Kontakta Angelina Akdag

angelina.akdag@folkuniversitetet.se

Tid
20 okt 2021 - 20 okt 2021
On 12:00 - 13:00
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1110381
Pris
0 kr