Kan pengar bidra till en hållbar omställning?

Plats Stockholm

Gratis digital föreläsning om lokala valutor och klimatkrisen. Vi lever i en tid präglad av klimatkris och miljöförstöring. Samtidigt ökar den sociala ojämlikheten hos många grupper. På vilka sätt kan pengar spela en roll?

Boka kursen nu

Om distans live

Trots att Kungstensgatan kan nämnas som fysisk plats är detta en distans live-föreläsning som innebär att den hålls på distans i realtid, och direktsänds via Zoom. Livesändningen går inte att se i efterhand.

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Tack för din förståelse.

Vi lever i en tid präglad av klimatkris och miljöförstöring. Samtidigt ökar den sociala ojämlikheten hos många grupper. Ofta beskylls det ekonomiska systemet för dessa problem. Förändringar kräver förändringar i det ekonomiska systemet. Men hur - och exakt vilka förändringar är det som krävs?
I denna föreläsning diskuteras pengar och pengars roll i en hållbar omställning. Mer specifikt diskuteras hur de konventionella pengar vi har idag bidrar till en ohållbar utveckling och hur en utveckling mot en hållbar omställning måste inbegripa förändringar i vad pengar är och hur pengar används.

Föreläsare

Alexander Paulsson är docent i företagsekonomi vid Lunds universitet. Hans forskning spänner över fälten organisationsstudier, ekologisk ekonomi och vetenskaps- och teknikstudier. För närvarande är han engagerad i två större forskningsprojekt, ett som handlar om syftesspecifika pengars potential för en hållbar omställning, och ett som undersöker hur välfärdssystem kan organiseras i en värld utan tillväxt.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
24 nov 2022 - 24 nov 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Studietimmar
2
Kurs-ID
1144418
Pris
0 kr