COVID och utsatta grupper i Stockholm

Plats Stockholm

Gratis föreläsning: Hur har frågor om klass och etnicitet återspeglas i svenska mediers bevakning av covid-19-pandemin? Vilka har varit områden där journalistiken har varit svagast i sin rapportering?

Boka kursen nu

OBS! Föreläsningen hålls fysiskt på Kungstensgatan 45. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende covid-19.
Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Tack för din förståelse.

I denna föreläsning kommer vi att ta upp forskning som har undersökt hur frågor om klass och etnicitet återspeglas i svenska mediers bevakning av covid-19-pandemin. Närmare bestämt i vilken utsträckning svensk journalistik lyckades ge tillräcklig täckning till delar av den svenska befolkningen som per capita var bland de mest drabbade av pandemin, och huruvida bevakningen av odemin också tog upp hur olika socioekonomiska grupper i det svenska samhället kan ha påverkats annorlunda av covid.

Föreläsare

Christian Christensen är professor i journalistik vid institutionen för medievetenskap vid Stockholms universitet. Han tog sin doktorsexamen från University of Texas i Austin. Han leder för närvarande ett projekt som handlar om kommunikation kring covid bland invandrarsamhällen i Stockholm. Förutom akademiskt skrivande har han publicerat opinionsartiklar i tidningar som Svenska Dagbladet, The Guardian och Washington Post.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 apr 2022 - 07 apr 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1118571
Pris
0 kr