Hur luktsinnet hjälper dig att må bra

Plats Stockholm

Gratis föreläsning: Människans luktsinne är bättre än de flesta djur men varför har vi ett sådant bra luktsinne och vad händer när luktsinnet försvinner?

Boka kursen nu

OBS! Föreläsningen hålls fysiskt på Kungstensgatan 45. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende covid-19.
Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Tack för din förståelse.

Föreläsningen går igenom på ett lättförståeligt sätt vad den aktuella forskningen vet om luktsinnets funktion och dysfunktion.

Ny forskning visar att människan är bättre på att känna lukter än de flesta djur och att lukter påverkar oss på en rad olika sätt. Föreläsningen går igenom på ett lättförståeligt sätt dels vad den aktuella forskningen säger om luktsinnets funktion, dels hur vi kan förlora luktsinnet samt vad som händer med vårt beteende och hälsa när vi inte längre får information via luktsinnet. Slutligen ges en översikt över det aktuella forskningsläget när det gäller behandling av luktproblem.

Föreläsare

Johan Lundström har publicerat över 100 artiklar om hur människans luktsinne fungerar, hur lukter påverkar oss och vad som händer när vi förlorar förmågan att känna lukter. Han leder en forskargrupp vid Karolinska Institutet, en vid the Monell Center i USA samt är föreståndare för Stockholms universitets hjärnavbildningscenter. Han är en Wallenberg Academy Fellow, medlem av Kungliga Vetenskapsakademien nationalkommitten för psykologi och ofta anlitad av nationella och internationella media för att kommentera på allt kring lukt. Förnärvarande leder han ett antal större forskningsprojekt som undersöker hur covid-19 påverkar vårt luktsinne och varför.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
31 mar 2022 - 31 mar 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1117473
Pris
0 kr