Lycka och det goda livet - vetenskap och filosofi

Plats Stockholm

Gratis distansföreläsning: Lycka är sedan en tid tillbaka föremål för intensivt vetenskapligt intresse. Föreläsningen tar avstamp i filosofisk reflektion om lyckans natur för att sätta den nya vetenskapen i sitt sammanhang.

Boka kursen nu

Om distans live

Trots att Kungstensgatan kan nämnas som fysisk plats är detta en distans live-föreläsning som innebär att den hålls på distans i realtid, och direktsänds via Zoom.

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Tack för din förståelse.

Lyckovetenskapen studerar vem som är lycklig och varför. Men vad är lycka och vad spelar det för roll? Frågorna visar sig vara knepiga och filosofiskt intressanta. Föreläsningen tar avstamp i filosofisk reflektion om lyckans natur för att sätta den nya vetenskapen i sitt sammanhang.

Föreläsare

Erik Angner är professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet och forskare på Institutet för Framtidsstudier. Han är disputerad i både filosofi och nationalekonomi och är författare till boken 'A Course in Behavioral Economics'.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 jan 2022 - 27 jan 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1106867
Pris
0 kr