Kriminologi

Plats Halmstad

Är du intresserad av kriminologi och att förstå varför vissa människor väljer att begå brott medan andra människor aldrig utför en enda kriminell handling? Då är detta kursen för dig! Kursen erbjuds i hybridform dvs både på plats och via länk.

Boka nu

Är du intresserad av kriminologi och att förstå varför vissa människor väljer att begå brott medan andra människor aldrig utför en enda kriminell handling? Då är detta kursen för dig!

Kursupplägg
Vi kommer att arbeta utifrån olika case, där vi tillsammans försöker att förstå vad som har hänt före, under och efter brotten och varför gärningsmannen valt handlingarna som utförts. Kursen utgår från olika kriminologiska teorier och hur olika brott utförs från individ- och gruppnivå med ett samhällsvetenskapligt perspektiv. Vi kommer exempelvis att diskutera alltifrån varför ett barn väljer att utföra en skolskjutning till hur ungdomar som aldrig visat tecken på kriminella handlingar utför bestialiska mord. 

Kursledare
Jag heter Sara och är i grunden utbildad sociolog med inriktning i social hållbarhet. Numera har jag även en masterexamen i kriminologi. Med denna kurs vill jag ge människor möjligheten att lära sig mer om hur en gärningsman tänker och vad som kan vara tecken på att en person är på väg in i kriminogena miljöer.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Lokal 
Sal 2. Folkuniversitetet, Åkersgränd 1, Halmstad

Kursledare

Sara Tuvesson

Jag heter Sara och är i grunden utbildad sociolog med inriktning i social hållbarhet. Numera har jag även en masterexamen i kriminologi.

Med denna kurs vill jag ge människor möjligheten att lära sig mer om hur en gärningsman tänker och vad som kan vara tecken på att en person är på väg in i kriminogena miljöer.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Halmstad

info.sydvast@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 jun 2024 - 11 jul 2024
Torsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
tor 27 jun 2024 kl 18:00-20:15
  • tor 4 jul 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tor 11 jul 2024 kl 18:00 - 20:15
Plats
Åkersgränd 1, 30295 HALMSTAD
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
408921
Pris
1395 kr