Bildande diskussioner

Plats Vadstena

Vad är bildning och kunskap och hur har synen på bildning och kunskap förändrats genom tiderna?

Boka reservplats

Under 5 träffar fördjupar vi oss i boken Till bildningens försvar av Sverker Sörlin, författare, professor i miljöhistoria och ordförande i Folkuniversitetets förbundsstyrelse.

Innehåll

Till varje tillfälle har vi läst ur boken hemma och kan tillsammans diskutera. Boken tar upp ett antal frågor vilka vi har som underlag för våra diskussioner. · Vad är bildning och kunskap? · Hur har synen på bildning och kunskap förändrats genom tiderna? · Är bildning politik? Etik? · Har bildning någon relation till goda gärningar? · Behöver vi omdefiniera begreppet bildning? En av träffarna är en studieresa till Kuriosakabinettet på Linköpings stadsbibliotek, ett konkret exempel på vad man på 1700-talet menade med bildning.

Om författaren

Sverker Sörlin är författare, idèhistoriker och professor i miljöhistoria. Han har också en stabil hemvist i svenska folkbildningstraditionen och är ordförande för Folkuniversitetets förbundsstyrelse.

Ledare

Urban Bäckström är en välkänd vadstenafigur. Numera pensionär men dessförinnan arbetat inom kultur- o fritidssektorn i 40 år. Blev 1978 bibliotekarie med inriktning på folk- o skolbibliotek. Har till o från också arbetat med folkbildning som cirkelledare, föredragshållare o projektledare.

Medverkande

Urban Bäckström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
01 okt 2020 - 29 okt 2020
To 18:45 - 20:15
Tillfällen
5
Plats
Storgatan 31, 59230 Vadstena
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1074235
Pris
500 kr