Textila experiment: Torrtovning med feltingmaskin

Plats Umeå

På denna workshop får du lära dig grunderna i att torrtova med feltingmaskin samt brodera med en vanlig hushållsmaskin. Med dessa tekniker kan vi skapa unika motiv och dekorationer med olika texturer.

Boka kursen nu

Denna workshop är en del i vår serie textila experiment. Läs mer längre ner på sidan.

På denna workshop får du lära dig att torrtova med feltingmaskin. Du kommer att få prova på att använda maskiner med 12 respektive 5 nålar. Vi kommer också att lära oss att dekorera våra skapelser med brodyr med hjälp av en vanlig hushållsmaskin. Allt material ingår i kursavgiften.

För vem?

Denna workshop riktar sig till dig som är nyfiken på textildesign och vill prova på olika tekniker för att ta vara på material du har liggandes hemma eller kan hitta på second hand. Inga förkunskaper krävs.

Textila experiment: en serie i fyra delar

Denna workshop är del av vår serie textila experiment där du får chans att lära dig 4 olika tekniker inom textilt hantverk. Varje workshop är fristående men vi rekommenderar varmt att delta i alla fyra eftersom teknikerna som kommer att läras ut går att kombinera för oändliga kreativa möjligheter!

Du får prova på att använda olika typer av symaskiner och 12-nålsfeltingmaskin. Material vi kommer att använda under kursen är bland annat färgad filt, kardad ull, tyger, textilfärg, akryl, papper och återbrukat material och detaljer. Allt material ingår i kursavgiften.

Huvudsyftet med denna serie av workshops är att ge dig inspiration, kunskap och verktyg för att utvecklas i ditt kreativa skapande. Vi fokuserar på den hantverksmässiga utvecklingen inom varje teknik, vi stannar upp och hänger oss åt den kreativa processen och låter kravet att alltid finnas tillgänglig vänta utanför kurssalen.

Under varje workshop kommer vi tillsammans att utforska olika textila material och försöka hitta varje deltagares eget konstnärliga uttryck. Vi skapar med inställningen att kvalitet råder över kvantitet och genom att skapa unika hantverk som håller över tid bidrar vi till att sänka den snabba hastighet i vilken världen rör sig i idag.

Kom och dela denna kreativa upplevelse där vi tillsammans utvecklar våra idéer och njuter av den konstnärliga skapandeprocessen.

Kursledare

Peggy Zepeda Flores

Peggy Zepeda Flores är chilensk och utbildad inom textildesign och skrädderi. Hon har gedigen erfarenhet från Chile där hon bland annat arbetade för den välkända konst- och hantverkstidningen Materia Prima.

Hon har även jobbat med att skapa och förbereda kostymer och kulisser för teater och opera.

I sin egen ateljé i Chile gav hon workshops om olika textila tekniker som hon lärt sig på Textilskolan i Argentina och i Spanien, och kombinerade var och en av dem under sin långa karriär.

Under sina år i Sverige har hon bland annat samarbetat med Gunilla Samberg i föreställningen Molnskugga baserad på Tomas Tranströmers dikter. Hon har dessutom arbetat som skräddare på Ögonblicksteatern och sedan 2018 jobbar hon på Textilateljén för Umeå Kommun.

År 2019 deltog hon med en privat insamling av återvunnen ull och kashmir, projektet kallades Kombi-nations och presenterades under Umeå Fashion Week.

Porträttfoto av kursledaren Peggy Zepeda Flores

Har du frågor?

Kontakta Therese Adolfsson

therese.adolfsson@folkuniversitetet.se

Tid
18 jun 2022 - 18 jun 2022
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Studietimmar
6
Kurs-ID
1134586
Pris
1750 kr