Knyppling Fortsättning

Plats Norrköping

Knyppling är ett anrikt, vackert handarbete med stark förankring i Östergötland. Det kan liknas vid avancerad flätning. Tekniken används för att göra spetsar, dukar, örngott och band. Knyppla med Folkuniversitetet i Norrköping.

Boka reservplats

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla åldrar och nivåer. Du får individuell handledning så den passar både nybörjare och dig som har knypplat tidigare. Max 10 deltagare.

Innehåll:

Du som är nybörjare startar med enklare grunder och den som redan är bekant med knyppling har möjlighet att lära sig bildknyppling. Det finns en mängd roliga mönster att inskaffa, exempelvis hus, blommor, figurer och tomtar, eller knyppla fritt. Du bestämmer själv vad du vill knyppla.

Kursmaterial

Du handlar själv dina mönster och får vägledning av din kursledare.

Till första kurstillfället tar du med en egen knyppeldyna med minst 15 par knyppelpinnar samt knappnålar med små glashuvuden. Du kan hitta fina dynor för en billig peng på loppis eller Blocket. Tänk på att rullen i knyppeldynan ska vara hårt stoppad, annars kommer inte nålarna hålla knypplingen på plats, och den blir ojämn.

Är du nybörjare så innehar ledaren mönster för utlåning. Ta med tråd i storleken: 50/2. Är du fortsättare, ta med eget mönster och tråd. Mönster kan du köpa på Vadstena Spetsar eller Knyppelboden i Linköping som även har en webbshop.

Kursledare

Sylvia Nilsson har hållt kvällskurser sen 1982 i knyppling. Hon kan det mesta inom knypplingstekniker så det är bara din egen fantasi som sätter gränserna för den här kursen! Välkommen!

Kursledare

Sylvia Nilsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
31 aug 2022 - 07 dec 2022
On 16:30 - 18:45
Tillfällen
15
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
45
Kurs-ID
1138541
Pris
1875 kr