Gör din egen provdocka

Plats Lund

Tillverka en provdocka utifrån din egen kropp på bara en dag!

Boka nu

Kursinnehåll

  • Tillverkning av provdocka efter din egen kropp
  • Handledning i varje enskilt arbetsmoment

Provdockan är färdig att användas direkt efter kursen, men den kan även gipsas och kläs med trikå efteråt för ett mer professionellt resultat.

Kursupplägg

En intensiv arbetsdag med max tio deltagare där du gör din egen provdocka. Du behöver kunna stå upp under långa perioder under tillverkning av dockan.

Mål

Under kursen tillverkar du en provdocka som gör det lättare att se hur de kläder du syr till dig själv faller på kroppen.

Förkunskaper

Kursen är lämplig för alla som syr egna plagg. Kursen kräver inga förkunskaper.

Studiematerial/Litteratur

Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Dockan tillverkas med hjälp av speciell gasväv (s.k. tubgas) som finns på plats och betalas kontant (ca. 150-200 kr). Alla anmälda får ett informationsbrev före start med praktiska anvisningar.

Kursledare

Margareta Gharbi

Jag kan lära mina deltagare allt från det enklaste till det svåraste. Man behöver inte ha några förkunskaper. Undervisningen är helt individuell.

Dessutom är det otroligt roligt att träffa likasinnade med samma intressen. I kurserna finns nybörjare och fortsättare, detta bidrar till ett fint utbyte av ideér och erfarenheter.

Margareta Gharbi är utbildad vid Köpenhamns tillskärarakademi och Lunds universitet. Hon är specialiserad inom damskrädderi och besitter stora kunskaper inom tillskärning, skrädderi och sömnad, med över 30 år i branschen. När hon inte leder våra kurser i textil arbetar hon i en egen syateljé.

Här på Folkuniversitetet har hon undervisat i 35 år.

Margareta Gharbi undervisar i textil och sömnad på Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Lund

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 nov 2024 - 24 nov 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 24 nov 2024 kl 09:00-17:00
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 LUND
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
408535
Pris
1195 kr