Ecoprint, Bundle dye och Hapa Zome

Plats Kungsbacka

En grundkurs i växttryck med olika tekniker.

Boka nu

Målgrupp
Denna kurs passar dig som vill ha en bas inom växttryck, Kursen är en grundkurs där vi går igenom olika grundläggande tekniker för att trycka mönster med växter på textil. Vi lägger upp kursen efter deltagarnas förkunskaper. Inga förkunskaper krävs.


Mål
Du lär dig grunderna inom Ecoprint, Bundle-dye och Hapazome teknikerma. Vi fokuserar på det kreativa arbetet och du får med dig dina helt unika alster hem. 


Innehåll
Under dagen trycker vi med olika sorters blomster och växter på textil, dels bomull och siden. Vi anvädner både färska och torkade växter.  Vi går igenom hur man använder teknikerna Ecoprint, Bundle dye och Hapa zome för att skapa vackra växttryck som är helt unika. Vi kommer att prata om historia och teori, men tonvikten är i det praktiska skapandet och det kreativa arbetet.


Undervisningsform
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren, samt gemensamma genomgångar.

Material
Vi färgar och trycker på tyger i olika material. Tyg samt färgpigment, växter, kemikalier, tvättmedel mm ingår i kursavgiften. Därutöver kan kursdeltagaren ta med sig egna små projekt att färga, i mån av tid och plats (Dock inga stora projekt såsom hela lakan eller bordsdukar).

Paketrabatt

Boka din plats på både denna kurs och Naturlig färgning med indigo och få 10 procent rabatt! Boka paketrabatt här!

Kursledare

Camilla Sten

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Kursperiod
13 apr 2024 - 13 apr 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 13 apr 2024 kl 10:00-16:00
Plats
Nygatan 10C, 43430 KUNGSBACKA
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
306128
Pris
1550 kr