Växtfärgning av garn

Plats Kungsbacka

Med växter kan man färga alla regnbågens färger!

Boka nu

Under den här kursen så lär du dig grunderna I traditionell växtfärgning. Vi färgar främst på ullgarn.

Målgrupp

Kursen är en grundkurs och passar dig som inte växtfärgat tidigare, och som vill ha en bred bas inom växtfärgning att själv bygga vidare på. Vi lägger upp kursen efter deltagarnas förkunskaper och önskemål.

Mål

Efter kursen skall du ha såpass bra grundkunskaper om växtfärgningstekniker, kulörer och färgväxter att du kan och vågar fortsätta färga hemma.

Innehåll

Under kursens gång kommer vi att färga med flertalet olika färgväxter, dels från vårt närområde men vi kommer även att använda krapp, koschenill och indigo. Vi går igenom betning, beredning av färgbad och färgning samt förberedelser och efterbehandling av godset. Vi sammanställer en gemensam färgprovsamling, som var och en tar med sig hem. Det finns möjlighet till egna små projekt I mån av plats och tid.

Studieform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren, samt gemensamma genomgångar.

Material

Den gemensamma färgprovsamlingen färgas på vitt och grått ullgarn från kursledarens egna får på HamraGård i Åsa. Detta garn, samt alla färgämnen, tvättmedel mm ingår I kursavgiften. Material för att sammanställa färgprovsamlingen ingår också. I slutet av kursen delar vi på garnet vi färgat gemensamt.

Utvecklingsmöjligheter

Fördjupa dina kunskaper i växtfärgning på vår fortsättningskurs!

Kursledare

Camilla Sten

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 aug 2023 - 20 aug 2023
Fredag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
fre 18 aug 2023 kl 15:00-18:00
  • lör 19 aug 2023 kl 09:00 - 17:00
  • sön 20 aug 2023 kl 09:00 - 17:00
Plats
Nygatan 10C, 43430 KUNGSBACKA
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
300395
Pris
2675 kr