Växtfärgning, fortsättningskurs

Plats Kungsbacka

Har du redan lärt dig grunderna i växtfärgning och vill fördjupa dina kunskaper? Boka en plats på denna helgkurs!

Boka nu

Målgrupp
Kursen är en fortsättningskurs för dig som vill utveckla och få ny inspiration i din växtfärgning. Du bör ha växtfärgat tidigare och kan grunderna. Du känner till de grundläggande teknikerna och färgväxterna. Vi lägger upp kursen efter deltagarnas förkunskaper och önskemål.

Mål
Kursens mål är att ge dig som tagit de första stegen inom växtfärgning och höllt på ett tag ny inspiration och motivation genom kreativt arbete under handledning. Och visa på växtfärgningens stora bredd och potential.

Innehåll
Under kursen fokuserar vi på de små detaljerna inom växtfärgning. Vi lär oss hur man tar bort de slumpartade momenten och medvetet skapar de nyanser och kulörer vi vill. Vi kommer att använda järn och koppar för att ändra nyanser och blanda olika färgämnen. Vi kommer även att gå igenom tekniker för att färga flamgarn, schatterat, konstgarn och grundarna inom ikat och shibori. Färglära och färgväxter är centrala delar i kursen.


Du kommer under kursen att skapa ditt eget färgprojekt utifrån vad du vill lära dig. Kursledaren kommer att färga några demogarner, så att deltagarena får med sig kunskaper om alla teknikerna. Lämpliga projekt kan vara att färga garn till en tröja, att skapa provkarta med tekniker eller att färga tyger för att sy ett plagg.

Studieform
Undervisningen består mestadels av praktiskt kreativt arbete i ett enskilt projekt under handledning av kursledaren, samt gemensamma genomgångar och föreläsningar.

Material
Färgpigment, färgväxter, betmedel, tvättmedel mm ingår i kursavgiften. Färggods till det enskilda projektet får deltagaren ta med sig själv. Detta bör vara ylle (eller annan animalisk fiber) garn eller tyg. Färggods går också att köpa på plats av kursledaren. Meddela då vid anmälan om du önskar köpa garn eller tyg.

Kursledare

Camilla Sten

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Kursperiod
15 sep 2023 - 17 sep 2023
Fredag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
fre 15 sep 2023 kl 15:00-18:00
  • lör 16 sep 2023 kl 09:00 - 17:00
  • sön 17 sep 2023 kl 09:00 - 17:00
Plats
Nygatan 10C, 43430 KUNGSBACKA
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
300394
Pris
2675 kr