Workshop i Hönsestrik med Anna Bauer

Plats Kungsbacka

En tvådagars workshop i hönsestrik - ett sätt att sticka mönster kreativt och helt fritt -med textilkonstären Anna Bauer!

Boka nu

Workshop i Hönsestrik med Anna Bauer
Anna Bauer är textilkonstnär utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk, bosatt och verksam i Göteborg.
Har gett ut böckerna ”Hönsestrik a love story”, ”Hönsestrik forever” på Roos & Tegnér förlag, ”Färga garn och sticka” tillsammans med Eva Zethraeus och ”Kofta och Klänning” på förlaget Polaris 

Kursbeskrivning
Hönsestrik är en friare form av berättade mönsterstickning som har sitt ursprung i 1970-talets Danmark. Karaktäristiskt är de färgglada mönsterbårderna och de instickade personliga och politiska budskapen. Under senare år har Hönsestrik hittat nya uttryck i gerillaslöjden.
Hönsestrik är ren okynnesstickning, utan pekpinnar och där du har möjlighet att släppa loss och frossa i färger mönster och fylla din stickning med eget innehåll.

Innehåll
En provsmakning av Hönsestrik:
Historien bakom Hönsestrik, inspiration, tekniktips, färglära, mönsterkavalkad och självklart stickning! Vi bekantar oss med Hönsestrik genom att börja sticka ett mindre projekt.

Material
Ta med egna stickor, rundsticka och/eller strumpstickor nr 2,5 eller 3. Garn finns att köpa på plats till självkostnadspris. Det går också bra att ta med eget garn.
Kompendium 50 kr.

 

Kursledare

Anna Bauer Sjööman

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 feb 2024 - 25 feb 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 24 feb 2024 kl 10:00-16:00
  • sön 25 feb 2024 kl 10:00 - 16:00
Plats
Nygatan 10C, 43430 KUNGSBACKA
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
302310
Pris
1650 kr