Naturlig färgning med Indigo

Plats Kungsbacka

En heldag med djupdykning i blåfärgningsgrytorna!

Boka kursen nu

Målgrupp
Denna kurs passar dig som vill ha en bas inom färgning med indigo. Den passar även dig som färgat en del tidigare men som vill ha ny inspiration i din färgning. Även du som vill arbeta kreativt med händerna och blåfärga vackra tyger och garn är välkommen. Vi lägger upp kursen efter deltagarnas förkunskaper.

Mål
Du lär dig grunderna inom indigofärgning och reservagetekniker shibori och ikat och lämnar kursen med vackra tyger och garn som är helt unika.

Innehåll
Under dagen färgar vi med den välkända färgväxten indigo. Vi kommer att prova på de japanska teknikerna Ikat och Shibori där man skapar mönster genom att vika, skruva och bunta ihop materialet och på så sätt skapa härliga mönster på tyg och garn. Men vi kommer även att gå igenom hur man färgar garn och tyg jämnt. Vi kommer att färga med traditionell Indigokyp, men även prova en fruktosbaserad metod. Vi kommer att prata om historia och teori, men tonvikten är i det praktiska skapandet.

Arbetssätt
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren, samt gemensamma genomgångar. Kursen gör 45 min uppehåll för lunchrast.

Litteratur/material
Vi färgar både på garn och också tyger i olika material. Visst material ingår i kursavgiften: (1hg vitt ullgarn, 3 tygstycken (ylle, bomull, linne, siden)), samt färgpigment, kemikalier, tvättmedel mm. Därutöver kan kursdeltagaren ta med sig egna små projekt att färga, i mån av tid och plats (Dock inga stora projekt såsom hela lakan, bordsdukar, eller garn till en hel tröja mm).

Tips/mervärde
Om din grupp vill fortsätta efter kursen har du möjlighet att bli en studiecirkel. Kontakta oss för mer information!

Kursledare

Camilla Sten

Har du frågor?

Kontakta Harriet Alvin

harriet.alvin@folkuniversitetet.se

Tid
02 apr 2022 - 02 apr 2022
Lö 10:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Norra Torggatan 8, 43430 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
1117046
Pris
1450 kr