Bundle dye - med växtfärgning, tyger och kläder

Plats Göteborg

Är du intresserad av växtfärgning och vill lära dig mer? Här är en introduktion till att mönstra plagg och tyger genom växtfärgning så kallad Bundle Dye.

Boka nu

"Bundle Dye" även känd som eko-print är en naturlig färgningsmetod som går ut på att lägga växtmaterial (färgämne) på en bit tyg eller plagg, rulla ihop dem, knyta med snöre och sedan ånga eller sänka bunten i varmt vatten. Ljusa /naturfärgade tyger och plagg i lin, bomull, viskos, siden och ull passar att använda.

Målgrupp
Inga förkunskaper krävs. För dig som är intresserad av att lära dig mer om växtfärgning och färga textilier på ett dekorativt och hållbart sätt. "Bundle Dye" är ett fantastiskt sätt att förändra och förnya plagg eller att färga in textilier för inredning eller andra kreativa projekt

Mål
Att komma igång med Bundle dye och fortsätta med den i kommande projekt på egen hand. Att lära sig om olika betningsmedel och färgämnen från växtriket.

Innehåll
Den kunnige och inspirerande workshopledaren My Barklind berättar om Bundle Dye, visar moment och handleder individuellt. Vi betar/förbereder material för färgning, dekorerar med växter, knyter och ångar materialet för att fästa färgen på tyget. Vi fixerar färgerna på tyger och plagg med värme

Litteratur/material
Materiallista /recept -kompendier I kursavgiften ingår en del material. Ta med tyger och plagg i ljusa, naturmaterial såsom i lin, bomull, viskos, siden och ull. Alla textilier behöver vara tvättade innan processen så att färgen fäster. Ta även med diskhandskar då vi kommer att ha händerna mycket i vatten under kursen samt att en del pigment kan färga av sig på huden. Oömma kläder eller förkläde rekommenderas.

Kursledare

My Barklind

My Axelsson är utbildad Textildesigner från Textilhögskolan i Borås och har en konstnärlig master examen i Design från Högskolan för design och konsthantverk, HDK.

My har arbeta med textil, mönster och designprocesser både mot inrednings och mode industrin sedan examen 2008. My driver tillsammans med kollegan Katrin Matiasson en ateljé som fungera som en kreativ företagsplattform för ny startade kulturföretagare med textil, konst och mode som fokus.

My Axelsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
8 jun 2024 - 9 jun 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 8 jun 2024 kl 09:00-16:00
  • sön 9 jun 2024 kl 09:00 - 16:00
Plats
Liberagatan 42, 41756 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
306834
Pris
2475 kr