Sy om och återbruka dina plagg - torsdagar

Plats Stockholm

Lär dig att återanvända utslitna kläder för att skapa nya. Sy om och förändra modell och design och lär dig samtidigt mer om hållbarhet och remake. Du behöver ha sömnadskunskap och får hjälp med omarbetning och ändringssömnad.

Boka kursen nu

Målgrupp

Du behöver ha grundkunskaper i sömnad och kunna hantera en symaskin för att gå denna kurs. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Mål

Genom att sy om, laga eller återbruka får du kunskaper i ändringssömnad och en personligare garderob. Du lär dig ändra plagg och du bidrar också till att skapa en hållbarare värld och lär dig hur du kan förlänga livslängden på dina kläder.

Innehåll

Nybörjare gör enklare ändringar och får prova tekniker på hur man snabbt och enkelt kan uppgradera befintliga plagg. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill sy eller tillverka efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig de sybehör och det material du behöver. Du tar med de plagg du vill laga, ändra eller återbruka. Ta med 2-3 plagg.

Undervisningsform/Kursupplägg

Gruppen består av 5-6 deltagare. Kursdeltagarna arbetar med sina egna projekt under individuell handledning.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med att lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder.

Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Sandra Lundberg

Sandra håller kursen Mönsterkonstruktion- kopiera färdigt plagg. Hon startade sin mångåriga utbildning inom det textila fältet på folkhögskola i sömnad och mönsterkonstruktion samt vävning. Detta förde henne vidare till högskolan och kandidatutbildningen på HDK Steneby där hon antog en mera konstnärlig textil inriktning som några år senare resulterade i en Master in Fine Arts på Konstfack.

När Sandra inte undervisar ägnar hon sig åt konstnärlig verksamhet inom det textila fältet. Hon har även arbetat som teaterskräddare i flertalet små och stora teaterproduktioner.

- Jag fascineras av använda kläder och textilier och jag älskar att återbruka kläder och textiler samt att virka och brodera. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser.

Sandra Lundberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 apr 2021 - 20 maj 2021
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1086976
Pris
1950 kr